Shoe Stories

San Styles Sandra De Lobel

                                                                                                Pic by @Inkquietude

Diegenen die mij kennen, weten dat ik, zoals veel vrouwen overigens, een zwak heb voor alles wat nog maar lijkt op een schoen. Ik weet meestal in één oogopslag wanneer een paar voor mij bestemd is en het valt me dan ook enorm moeilijk om ‘neen’ te zeggen. Met als resultaat een redelijk omvangrijke schoenencollectie.

Ik verzorg elk paar met veel liefde en beleef daardoor lang(er) plezier aan mijn exempleren. Met als resultaat een nog grotere schoenenkast. Even kwam er een kink in de kabel en leek het erop dat ik mijn geliefde hakken vaarwel moest zeggen toen ik te horen kreeg dat ik aan de steunzolen moest. Althans, zo zei de specialist. Alsof het een fluitje van een cent was. Zomaar mijn wereld in mekaar gestort.

Maar niet lang getreurd aangezien de comfy shoes aan een opmars bezig zijn dus sneakers, plateauschoenen en slip-ons, here i come;-). Het is sterker dan mezelf en ik blijf bij mijn standpunt dat een paar schoenen je outfit kan maken of kraken. Niets leuker ook dan op vakantie een paar unieke exemplaren of handgemaakte schoenen te vinden. Daar ga ik nog makkelijker voor de bijl. Zo bestelde ik afgelopen zomer een paar lederen sandalen van de Belgische ontwerpster Laurence Leenaert die vanuit Marrakech haar collecties onder de naam L R N C E ontwerpt. Liefde op het eerste gezicht.

Bovendien staat een bepaald paar schoenen voor een specifieke periode en dat maakt het voor mij extra moeilijk om er afstand van te nemen. Zo heb ik een paar cognac boots die me door meerdere salsaparty’s overeind hielpen en slippers die me tijdens vele reizen vergezelden. Elk paar heeft  wel z’n verhaal maar…een goed voornemen voor volgend jaar: de garderobe wat finetunen en een paar mooie exemplaren verkopen.

Een aantal vind je terug via www.tweedehands.be maar neem zeker contact op om eens langs te komen voor een kijkje bij me thuis ;-).

Ter info, ze passen enkel voor de kleinere maatjes in 36!

 

Pic by @Inkquietude

                                                                                                      Pic by @Inkquietude