Manufactuur – Slow Shopping

Op een avond onderweg naar huis kreeg ik een telefoontje. Aan de andere kant van de lijn een enorm enthousiaste Anke Speelman van de boetiek Manufactuur met vraag om op hun Slow Shopping Night de klanten van een kleur-en stylingadvies te voorzien van San Styles. Met groot plezier ontdekte ik zo hun supermooie kledingwinkel in Merelbeke.

Anke startte een aantal jaren geleden met een online webshop waar ze een mix van mooie merken aanbiedde. Omwille van het grote succes was de stap naar een offline boetiek snel gezet. En wat voor één. Een ruim gebouw met 2 verdiepingen en een zee van licht geven je als klant de mogelijkheid om in alle rust je favoriete items door te passen. Anke en haar collega Anneke staan voor je klaar met een eerlijk en professioneel advies en geven je de nodige inspiratie om met een geslaagde en stijlvolle outfit huiswaarts te gaan.

Anke’s gevoel voor stijl vertaalt zich in een uniek aanbod aan duurzame collecties. Bij het aankopen houdt ze vooral rekening met de kwaliteit van de stoffen en de plaats van productie. Zo zal je hier ook heel wat merken van onze Belgische designers aantreffen bv Atelier Content, Charlotte Pringels en het nieuwe Wolvis…maar ook de minder gekende en exclusievere merken zijn aanwezig. Bij mijn persoonlijke favorieten horen ongetwijfeld Sessún, Marie-Sixtine, Swildens en Les Petits Hauts. Bovendien is het interieur van de winkel volledig aangekleed met meubilair en decoratieartikelen van het interieurconcept TORP. Alle designstukken zijn daar eveneens te koop.

Ontdek er nu de nieuwe AW16 collectie in een ongedwongen sfeer en een superfijne omgeving. Voor mij één van de favoriete shops in Gent & omstreken.

www.manufactuur.be

 

manufactuur2 manufactuur1