Ganzerik – gezelligheid troef

Hip hip hoera, een café in mijn straat! Wat was ik blij toen ik een flyer in de bus ontving: eindelijk een plek op wandelafstand om even iets gezellig te gaan drinken. En dan nog niet zomaar één: het vroegere buurtcafé ‘De Druiftak’ werd na een tijdje leegstand volledig omgetoverd tot een gezellige bier-en eettent. Het interieur is een mix van nieuwe interieuraccenten met authentieke elementen (zoals de tegelvloer en de koperen leidingen in het plafond).

De naam Ganzerik verwijst simpelweg naar het vlakbij liggende natuurdomein De Bourgoyen. Gezien er rondom heel wat jonge gezinnen hun intrek deden, was een leuk buurtcafé meer dan welkom. De eigenaars zijn hiermee niet aan hun proefproject: na het opstarten van cocktailbar Jiggers in Gent, willen ze hier een gezellig biercafé waar mensen in de omgeving en daarbuiten terecht kunnen. Voor bierliefhebbers moet dit een droom op aarde zijn: er zijn meer dan 10 tapkranen en de mannen van De Ganzerik brouwen ondertussen ook hun eigen bier. Ikzelf drink het spijtig genoeg niet maar mijn dorst wordt er gelest door de Perencider en (ondertussen één van mijn favorieten), het rode bietensapje Kvass.

Leuk aan het menu is dat er wekelijks nieuwe suggesties op de kaart verschijnen. De gerechten zijn vaak traditionele schotels en Gentse specialiteiten maar dan met een moderne twist bv: mosselen met chorizo en butternut. Op zaterdag kan je genieten van een lekkere pannekoek en ‘s zondags schuif je mee aan voor de heerlijke croissants en de niet te versmaden Eggs Benedict.

Een spontaan & gezellig café voor jong & oud! Laat zeker iets weten als je in de buurt bent, enne…wie wil sponsoren, mijn spaarkas is #35;-)

www.deganzerik.be

 

ganzerik3

ganzerik2

ganzerik6
ganzerik5

ganzerik7