Blaumunt

De Spaanse Roser volgde een 4-tal jaren geleden haar liefde naar het (meestal) regenachtige België. Hier startte ze een job bij Bellerose, kreeg zo de microbe voor mode te pakken en opende enkele maanden geleden haar eigen boetiek Blaumunt.

Ik had in het voorbijrijden per vélo de leuke etalage weleens gespot, maar was er nog nooit echt binnengegaan, en heel blij toen ik dat op een moment wél deed. Met alle Scandinavian trends in fashion momenteel, kom je hier in een andere wereld terecht. Roser is Spaans, en heeft dus een stukje van haar roots in de winkel samengebracht. Zo leer je er een aantal nieuwe merken en jonge designers kennen (altijd fijn!). Een mix aan Franse & Spaanse merken zetten hier de toon: Acoté, Diarte, Coldelrosso, en ook mooie accessoires van Sur Sac en (één van mijn favorieten) Mercules. Aan haar outfit te zien, houdt Roser zelf ook van het mixen en matchen en kiest voor haar shop dan ook soms de iets specialere stuks uit – yes!

De winkel is klein maar heel licht ingericht met de superleuke interieurspullen van Huiszwaluw, die je daar bovendien ook kan aankopen. Dat Roser er zin in heeft, is duidelijk. Ze praat –  voor een Spaanse uitzonderlijk vlot Nederlands – over haar job vol passie en biedt je met gemak een koffie en een uurtje conversatie aan.

Niet alleen de mode, maar ook het persoonlijk contact met de klanten en het advies zijn hier echt de max. Zeker eens langsgaan voor de laatse solden en het ontdekken van haar nieuwe collecte.

www.blaumunt.be

Blaumunt 1