Au nom du Pied – not your basic shoes

Om nog maar even verder uit te wijden over shoes…in Gent opende een aantal maanden geleden een nieuw schoenenparadijs/eethuis in de Dampoortstraat, Au nom du Pied. Zoals de naam al verklapt, staan schoenen hier wel degelijk centraal. Zusjes Bernice & Dymphne besloten om de handen in elkaar te slaan en het pand in Gent, waar ze beide instant verliefd op waren, in te richten.

De zussen komen professioneel uit een 2 verschillende branches maar zijn het over wat schoenen betreft duidelijk met elkaar eens? Ze hebben allebei een eigen en uitgesproken stijl. Dat maakt het aanbod des te leuker want zij gaan enkel voor modellen waar ze zelf 100% achter staan. Je vindt er best wel exclusieve merken en graag altijd met dat tikkeltje ‘anders’. Merken die je hier kan proberen, zijn oa de statement schoenen van Phio Myo,  de extravagante modellen van United Nude en de hippe collecties van Mellow Yellow.

Om het plaatje compleet te maken, breiden ze er een aangenaam koffie-en lunchhoekje aan waar je je aankoop nog even kan overdenken of bewonderen. Het interieur vind ik enorm geslaagd: een ideale setting om de schoenen te etaleren. Au nom du Pied is bovendien niet enkel voor de dames ze krijgen enorm veel bijval van de modebewuste mannen!

www.aunomdupied.be